Coaching

ALGEMEEN

 

Voor wie 

De training Leidinggeven aan Eigenaarschap is bedoeld voor leidinggevenden die hun medewerkers willen stimuleren om meer eigenaarschap te nemen. Hierdoor komt er meer verantwoordelijkheid in het team te liggen waardoor je met meer gemak en moeite tot betere teamresultaten kunt komen.

 

Resultaat

  1. Door deze training leer je eigenaarschap te herkennen en te faciliteren
  2. Je gaat ontdekken waardoor medewerkers wel of niet hun verantwoordelijkheid nemen
  3. Je ontdekt tijdens de training de randvoorwaarden die van belang zijn om eigenaarschap te vergroten
  4. De training eigenaarschap geeft jou concrete tips, tools en gesprekstechnieken zodat je kunt zorgen dat jouw medewerkers zich verantwoordelijker gaan voelen voor het gezamenlijke resultaat
  5. Je wordt begeleid in het stap voor stap meer loslaten van de ‘controle’ en het sturen vanuit vertrouwen.
  6. Je krijgt tijdens de training concrete technieken aangereikt om jouw medewerkers meer te empoweren en te faciliteren waardoor ze meer eigenaarschap zullen tonen.
 
N.B. De training is voor een belangrijk deel gebaseerd op de inzichten uit de bestseller Wie zorgt dat het goed komt van Pieter van der Haa

Praktische informatie

Duur van de training

(van te voren voeren we een online intakegesprek met alle deelnemers)

4 bijeenkomsten; 

– Onderdeel 1: 1 dag
– Onderdeel 2: halve dag
– Onderdeel 3: halve dag
– Onderdeel 4: hele dag

Tussentijds online modules
Totale doorlooptijd: ca. 6 weken.

Aantal deelnemers

5 tot 12 deelnemers

Incompany

Deze training geven wij alleen incompany.

Locatie

In overleg met de opdrachtgever

Prijs

Op aanvraag

CURSUSINHOUD

PROGRAMMA

Voorbereiding op de training Groeimindset

Je krijgt van te voren de test waarmee duidelijk wordt hoe jij scoort op de lijn tussen een fixed- en een groeimindset.

Daarbij krijg je vast enkele zelfreflectie oefeningen en krijg je toegang tot de inleidende theorie.

Op deze manier is er tijdens de bijeenkomst zoveel mogelijk tijd beschikbaar om actief aan de slag te gaan.

De Eendaagse bijeenkomst over Groeimindset

We beginnen met een oefening in het jongleren. In hoeverre blokkeer jij jezelf om iets nieuws te leren? Hiermee wordt al snel duidelijk wat je mindset voor invloed heeft.

Vervolgens gaan we actief aan de slag tijdens een aantal oefeningen waarbij een beroep wordt gedaan op jouw groeimindset. Dit zijn oefeningen die je in groepjes doet. Je leert bij jezelf en bij anderen ontdekken wanneer je vanuit een groeimindset werkt en wanneer niet.

De training is erg gericht op het opdoen van nieuwe ervaringen en we dagen de deelnemers echt uit om nieuwe dingen uit te proberen. 

Wat je van ons mag verwachten

P&A staat voor leren door te doen. Geen uitgebreide theorie maar zelf ontdekken wat wel en niet werkt door oefeningen en door serious games. 

Deze training bestaat uit een gedeelte individuele voorbereiding. Als je dit hebt gedaan dan ben je klaar voor de trainingsdag. Verwacht een actieve en inspirerende dag waarin je veel nieuwe ervaringen zult opdoen en soms ook met jezelf geconfronteerd wordt. 

Tijdens de fysieke bijeenkomsten gaan we jou vooral zelf laten ervaren aan welke knoppen je kunt draaien om jouw ‘groeimindset’ aan te zetten. 

De werkwijze van P&A

Wij zijn geen ‘glad’ bureau met mooie verhalen en strakke pakken.

Wij zijn vooral ons zelf. Onze trainers en teamcoaches zijn stuk voor
stuk mensen met een flink stuk levenservaring. Iedereen bij P&A heeft op verschillende manieren zelf met de ‘poten in de klei’ gestaan en weet dat de praktijk soms weerbarstiger is dan je in theorie zou kunnen denken. 

Trainers/adviseurs of teamcoaches van P&A zijn net als jij mensen van vlees en bloed die met toewijding willen helpen het beste in jullie team of organisatie naar boven te brengen. 

Zonder een ‘klik’ kunnen we geen zaken doen. Dat betekent dat we altijd zorgvuldig onderzoeken wie van ons het beste aansluit bij de doelgroep. 

Als een klant zeg: “Dat is er ééntje van P&A” dan bedoelt die klant dat hij met iemand van ons heeft samengewerkt die authentiek is, stevig in de schoenen staat, vanuit een gelijkwaardige relatie met deelnemers of opdrachtgevers samenwerkt en in staat is om vanuit het hier en nu datgene te doen wat nu nodig is.

Improvisatievermogen en continu blijven afstemmen bij datgene wat nú nodig is om een team verder te helpen kenmerkt onze manier van werken.

“Wil je er alleen over praten of wil je echt iets gaan doen?”P&A staat voor beweging. Wij geloven in sterke teams en wendbare organisaties. Maar om teams te versterken is een praatsessie vaak niet voldoende. 

We kiezen daarom altijd voor actiegerichte of ervaringsgerichte werkvormen. Eerst maar eens wat doen met elkaar om te onderzoeken wat wél werkt en wat verbeterd kan worden. 

Beginnen met de ervaring, dat werkt. Daarna kijken we wat het oplevert en wat we er mee willen of kunnen. Uit het hoofd, in je lijf, aan de slag met elkaar en samen bouwen aan sterke teams. Dat werkt! Samen op avontuur.

Geen team of organisatie is gelijk. Geen trainingsprogramma is hetzelfde. Ondanks dat we ‘standaard-thema’s’ hebben is het iedere keer zoeken en aansluiten bij datgene wat er nu speelt bij onze klanten.

Onze programma’s maken we dus altijd samen met onze klanten op maat.

Gelijktijdig is alles wat we doen gebouwd op een stevig fundament van de volgende principes:

Positieve psychologie
Ondanks dat er vast allerlei zaken (nog) niet goed zijn of gaan beginnen we bij datgene wat al wel oké is. Want in ieder team of in iedere organisatie gaan dingen goed of tonen sommige mensen het juiste gedrag. We gaan opzoek naar deze successen (hoe klein ze soms ook zijn).

Vanuit datgene wat al wel werkt vinden we veel beter precies die stap die nodig is om verder te komen. (lees meer hierover in dit artikel: https://www.talentontwikkeling.com/blog/wendbare-organisatie-positief/)

Benut het potentieel dat er al is
Vaak weten de vakmensen zelf heel goed hoe het beter kan. Het is onze rol om de aanwezige kennis naar boven te halen en samen met jullie te ontdekken wat en hoe er verbeterd kan worden.

Wij faciliteren, confronteren soms,  maar zullen vooral aandacht schenken aan het empoweren van datgene wat er in potentie al aanwezig is. 

En ja, als het nodig is dan komen we natuurlijk alsnog met een nieuwe perspectief of een mogelijke richting. Maar onze ervaring heeft geleerd dat blijvend veranderen en oude patronen doorbreken succesvoller is als de ideeën zoveel mogelijk uit de mensen zelf komen. 

Investering

Wij rekenen het voor je uit

Deze training verzorgen wij in-company waarbij we het programma finetunen op de situatie in jouw organisatie. Neem contact op voor een offerte op maat. Bel ons op 0570-244124 Of maak gebruik van het contactformulier hieronder.

Informatie aanvragen

Na jouw aanvraag

Nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Heb je direct al vragen en wens je zo snel mogelijk iemand van ons te spreken: Bel dan alvast op: 0570-244124

Tot snel!